Franse gedroogde worst met 5 bessen peper

4.00

Samenstelling Franse worst met 5 bessen peper

De Franse droge worst met 5 pepers is heerlijk kruidig en licht pikant van smaak. Een échte klassieker.

Alle droge worsten zijn gemaakt op basis van varkensvlees, de worsten worden handmatig gevuld en zijn omhuld door een natuurlijke varkensdarm. Hierdoor kan de buitenkant ook worden opgegeten. Vervolgens gaan de droge worsten naar een rijpingskamer voor 3-5 dagen. Tot slot verhuizen de worsten naar een grote cel met een temperatuur van 16-20 graden, waar ze ongeveer 6 weken hangen om te drogen.

HOUDBAARHEID

De worsten zijn 2 en een halve maand houdbaar. Dit kan zo wel in de koelkast als er buiten

-In de koeling blijft de worst lekker zacht en stop je het proces van de rijping/drogen. LET OP, leg de worst nooit tegen de achterzijde van de koeling, die is nat en daar wordt de worst niet lekkerder op.

– Buiten de koeling. Zorg er voor dat de worst op een droge plek hangt en het liefst een wat donkere plek. De worst zal wat indrogen en hierdoor doorrijpen. De worst word wat kruidiger en zouter van smaak. Hier gaat mijn persoonlijke voorkeur naar uit.

 

Allergenen:

De worsten bevatten geen schadelijke geur-, kleur- en smaakstoffen. Alle droge worsten bevatten geen gluten. De gedroogde worsten bevatten lactose. Ook kunnen er sporen van noten in alle Franse worsten zitten.

 

Beschrijving

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Franse gedroogde worst met 5 bessen peper” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *